Gastro Hrvatska

Majstor kuhar akademija – dom edukacije i vrhunske gastronomije

Branko Ognjenović: „Volim ljude i sretan sam kad ih mogu uveseljavati hranom“
Upravo ta izjava može se prenijeti na srž Akademije koja ostaje na mladim ljudima.

Chef Branko Ognjenović, akademik kulinarstva, nositelj prestižne titule World Master Chef, licenciran za nouvelle cuisine française od strane prestižne francuske akademije Academie de France u Parizu, već dugi niz godina predavač gastronomije i gastroenologije na Vernu sa 40 godina iskustva u restoranskom poslu u Hrvatskoj, Austriji i Belgiji, renomirano je ime hrvatskog kulinarstva i oznaka kvalitete za bilo koji gastro doživljaj.

Kao iskusni kuhar i predavač, 2010. godine osnovao je tvrtku Majstor kuhar, te zajedno sa Sabinom Jalšić, svojom desnom rukom, pokrenuo kulinarski studio Majstor kuhar koji se fokusirao na edukaciju mladih chef-ova, savjetovanja hotela i restorana, organizaciju evenata te mnoge druge povezne grane gastronomije. Širenjem i sazrijevanjem tržišta, te gastronomije općenito u Hrvatskoj, stvaraju se povoljni uvjeti za novo poglavlje te kulinarski studio prerasta u MAJSTOR KUHAR AKADEMIJU koju otvara njegova nasljednica Sabina Jalšić.

MAJSTOR KUHAR AKADEMIJA na tržište nastupa s misijom da osnaži tržište rada kvalificiranom radnom snagom i edukacijama poveća kompetentnost na tržištu. Prva je akademija na tržištu Hrvatske koja pruža stručna usavršavanja u domeni gastronomije. Prostor u kojemu danas funkcionira edukativni prostor Akademije opremljen je najnovijom opremom za
interaktivno provođenje edukacija u sferama općeg kulinarstva, nutricionizma, pristupa i otvaranju kulinarstva osobama s invaliditetom, raznim gastro bolestima, održavanju master classova i dr. Zahvaljujući najmodernijim tehnologijama omogućeno je dijeljenje podataka i moderno online učenje.
Polaznici Akademije po završenom seminaru dobivaju certifikat MAJSTOR KUHAR AKADEMIJA. Akademiju čini vrhunski tim stručnjaka predvođen direktoricom Sabinom Jalšić, vlasnicom Akademije, chefom Dariom Lidom, suradnicima iz polja nutricionizma te našom najboljom slastičarkom i umjetnicom slastičarstva Petrom Jelenić i njenim brendom Petra&Mak.
Akademija se do sada prvenstveno fokusirala na razvoj znanja i savjetovanje u sektoru ugostiteljstva. Širenjem edukacija na zadruge i OPG-ove otvorila se poslovna niša za unapređenje proizvoda te je poduzeće u suradnji s nekoliko proizvođača intenzivno radilo na razvijanju novih proizvoda i usluga. Kako je ova godina donijela i nove izazove zbog pandemije, Akademija je u suradnji s brendom Petra&Mak pokrenula proizvodnju te sada plasira i svoje proizvode na tržište putem raznih web platformi te izravno u specijaliziranim dućanima.