Vijesti

U veljači kreće dodjeljivanje nacionalne oznake Safe Stay in Croatia

Jučer je održana 3. online sjednica Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenja turističke ponude na kojoj je bilo riječi u uvođenju sigurnosnih oznaka Safe travels te nacionalne oznake primjene sigurnosnih protokola Safe Stay in Croatia.

Na sjednici Savjeta raspravljalo se o sigurnosnim protokolima i uvođenju sigurnosnih oznaka u hotele, ugostiteljske objekte, marine, privatni smještaj, luke, trajekte.

Vrlo je važno da turistički dionici budu uključeni i pravodobno informirani o aktivnostima kojima nastojimo Hrvatsku pozicionirati kao sigurnu destinaciju na našim emitivnim tržištima, upravo kako bi sustav sigurnosnih oznaka što kvalitetnije zaživio“, na sjednici Savjeta istaknula je ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac.

Ministarstvo turizma i sporta priprema sigurnosne protokole koji će biti usklađeni s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dodjeljivanje sigurnosnih oznaka planirano je za početak veljače, a na sjednici se raspravljalo i o edukaciji turističkih djelatnika kako bi se protokoli zaštite zdravlja što kvalitetnije primijenili.

Članovi Savjeta informirani su i o programu državnih potpora vrijednih 1,5 milijardi kuna za potporu poduzećima u turističkom i sportskom sektoru pogođenima pandemijom koronavirusa, a ministrica Brnjac izvijestila je kako se uskoro očekuje i Odluka Vlade Republike Hrvatske na spomenuti program.

/ / / VEĆINA TURISTIČKOG SEKTORA SE ZALAŽE ZA TESTIRANJE PRIJE PUTOVANJA, UMJESTO COVID PUTOVNICA

Inače, Hrvatska je nositelji pečata WTTC za sigurno putovanje, kojeg je pokrenulo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC), kako bi putnicima omogućio identifikaciju destinacija i poduzeća širom svijeta koji su usvojili globalne standardizirane zdravstvene i higijenske protokole.

Također, krajem siječnja Hrvatska turistička zajednica pokreće kampanju koja će komunicirati sve prednosti naše zemlje kao sigurne turističke destinacije kroz sedam pripremljenih„sigurnosnih“ videa.

Foto: WTTC