Zapošljavanje

Pokrenut veliki projekt: Google želi izvući Hrvatsku iz krize

Kako prenosi poslovni.hr u svome članku, Google planira investira pomoću investicija pomoći Hrvatskoj za izlazak iz krize.

Projekt Google-a bit će realiziran u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ali i uz prisustvo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Google je ovih dana predstavio jednu zanimljivu i sasvim sigurno korisnu inicijativu – Grow Croatia with Google, piše PC Chip. Radi se o inicijativi Google-a kojom će pomoći oporavku i razvoju gospodarstva u Hrvatskoj. Nedavno podaci pokazali su kako su doživjeli veliki gospodarski šok i kako je naš BDP doživio među najvišim padovima u Europi – a treba u obzir uzeti da je većina naših tvrtki radila i nije bila u lockdownu. Google ovim potezom želi pomoći gospodarstvu Hrvatske kako bi se uz pomoć digitalnih kanala i znanja vratilo na uspješne staze.

Projekt Google-a bit će realiziran u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ali i uz prisustvo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Cjelokupni projekt trebao bi se odviti i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske. Ideja cijelog projekta je pomoći čak 10.000 lokalnih tvrtki, zajednica i ljudi do konca 2021. godine.

Svi oni trebali bi dobiti uvid i znanje u korištenje tehnologija i alata koji e osigurati konkurentnost na tržištu. Google želi tvrtkama i pojedincima omogućiti sve potrebno na kvalitetnije i brže prebrode krizu izazvanu epidemijom. Projekt će se provoditi u suradnji s Visokim učilištem Algebra, a bit će pokriven veliki spektar potreba koje donosi digitalno gospodarstvo.

Autor: Poslovni.hr